Ambulante begeleiding

Zit u niet lekker in uw vel? Voelt u zich vaak alleen of eenzaam? Trekt u zich steeds meer terug en voelt u zich onzeker in het contact met anderen? Vindt u het lastig om iedere morgen op te staan en uw dag op een prettige manier in te vullen? Laat u de post en de administratie steeds vaker liggen omdat u het overzicht niet meer heeft? Is het rommelig in uw huis en onrustig in uw hoofd? Dan heeft u wellicht behoefte aan ondersteuning bij uw dagelijkse bezigheden.

Misschien heeft u net dat zetje in de rug nodig om zelf de draad weer op te pakken. Wellicht is er meer aan de hand en zoekt u iemand die u helpt om overzicht, rust en structuur te brengen in uw leven. Bij de intake bespreekt u met onze zorgbemiddelaar en indien mogelijk uw ambulant begeleider uw begeleidingsvraag, wensen en behoeften. Uw begeleidingsteam biedt u de hulp die u nodig heeft, gewoon in uw eigen leefomgeving. Afhankelijk van wat u nodig heeft, is één of enkele afspraken per maand wellicht voldoende. Heeft u meer behoefte aan ondersteuning, dan ziet u uw begeleider een paar keer per week of zelfs dagelijks. De combinatie met beeldbegeleiding op afstand, maakt het mogelijk om dagelijks even kort contact te hebben. Bij uw begeleider kunt u uw verhaal kwijt en hem of haar al uw vragen en twijfels voorleggen. Uw begeleider biedt u een luisterend oor en doet er alles aan om u zo goed mogelijk te ondersteunen, daar waar u dat nodig heeft.

Professioneel & praktisch

Bij Leviaan werken wij vanuit de krachtenaanpak, afgeleid van de herstelgedachte. Wij gaat ervan uit dat u uw eigen leven het beste kent. En dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw toekomst. Als uw begeleider voor het eerst bij u komt, bespreekt hij of zij met u welke wensen u heeft. Waarbij wilt u hulp? Wat kunt u zelf? En waarmee kan uw omgeving, zoals uw familie, vrienden of buren, u ondersteunen? Samen bepaalt u de doelen die u in de toekomst wilt realiseren. Wilt u grip krijgen op uw financiën? Of wilt u anderen – op straat, in de winkel, of op uw werk – op een ontspannen manier kunnen aanspreken? Wilt u dat uw huis er weer netjes uitziet zodat u mensen kunt uitnodigen? Of bent u juist op zoek naar een prettige en zinvolle invulling van uw dag?
Met uw begeleider zet u uw doelen, voor de korte en de lange termijn, helder op papier. Daarna gaat u samen praktisch aan de slag. Met haalbare stapjes. Uw huishouden in één keer organiseren is wellicht een te grote stap. Het opstellen van een boodschappenlijstje, het klaarleggen van de post of het opzoeken van een telefoonnummer van een instantie lukt misschien wel. Uw begeleider denkt met u mee in mogelijkheden en leert u omgaan met uw beperkingen. U leert dus uw kwetsbaarheden zien én uw talenten. Uw begeleider coacht u waar mogelijk en ondersteunt waar u dat nodig heeft. Altijd binnen de grenzen van wat op dát moment, in díe situatie voor u passend is. 

Begeleiding op afstand

Aanvullend op de bezoeken krijgt u begeleiding op afstand, waarbij u via uw iPad contact heeft met uw begeleider. Met één klik legt u via het beeldscherm contact op het moment dat het u uitkomt. De eerste keer is dit misschien wat onwennig. Daarna is het alsof uw begeleider gewoon bij u aan tafel zit. U bespreekt namelijk dezelfde dingen als bij een huisbezoek. Het voordeel van deze vorm van begeleiding is dat u vaker even kort contact kunt hebben met uw begeleider, bijvoorbeeld om u ’s ochtends op weg helpen of als het echt even niet goed met u gaat.

Evaluatie begeleiding

Om de kwaliteit van onze dienstverlening en objectiviteit van de medewerkers te waarborgen, evalueren wij iedere 3 tot 5 jaar de rol van de begeleider. Het uitgangspunt is dat de cliënt iedere 3 tot 5 jaar een andere begeleider heeft. Een wisseling in begeleiding gaat in overleg en afstemming met de cliënt. De mogelijkheden van de cliënt en de fase van ontwikkeling zijn onderdeel van het besluit, met andere woorden: eerder of later wisselen of eventueel een uitstel van de wisseling voor een langere periode.

 

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring