locatieoverzicht

Beschermd wonen

Als het niet lukt om uw leven op de rit te krijgen en zelfstandig wonen niet langer een optie is, heeft u wellicht in een bepaalde periode behoefte aan begeleiding vanuit een veilige omgeving.
Een beschermde woonvorm van Leviaan kan uitkomst bieden.

Professioneel & praktisch

Bij Leviaan werken wij vanuit de krachtenaanpak, afgeleid van de herstelbeweging. Wij gaat ervan uit dat u uw eigen leven het beste kent. En dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw toekomst. Samen bepaalt u de richting en de stappen die u wilt zetten. Zo houdt u regie over uw eigen leven. Ons doel is om u, binnen uw mogelijkheden, te ondersteunen richting een zo zelfstandig mogelijke manier van leven en wonen. Dit kan een beschermde woonvorm zijn, maar ook een individuele woning, met of zonder begeleiding. Uw begeleider denkt met u mee in mogelijkheden, wijst u op uw kwaliteiten en helpt u om zo goed mogelijk om te gaan met uw beperkingen. Hij zij gaat altijd uit van wat u wél kunt. U leert dus uw kwetsbaarheden zien én uw talenten. Uw begeleider coacht u waar mogelijk en ondersteunt waar u dat nodig heeft. Altijd binnen de grenzen van wat op dát moment, in díe situatie voor u passend is.  

Heel gewoon

Bij de intake bespreekt u met onze zorgbemiddelaar uw begeleidingsvraag, wensen en behoeften. De zorgbemiddelaar brengt een advies uit over beschermd wonen in een groep of individueel. In een groepswoning heeft u een eigen zit/slaapkamer en deelt de keuken, woonkamer, douche en toilet met maximaal zes medebewoners. U zorgt samen met uw medebewoners voor het huishouden. U eet gezamenlijk en kookt een aantal keer per week met en voor uw medebewoners, eventueel onder begeleiding. Bij individueel wonen zorgt u voor uw eigen huishouden en krijgt u ondersteuning bij de dingen die u moeilijk vindt. U woont zo gewoon mogelijk, in een gewone wijk, in een gewone straat. In de meeste woonvormen verblijven zowel mannen als vrouwen, van diverse leeftijden met verschillende achtergronden.

Gespecialiseerde ondersteuningsbehoefte

Een aantal van onze beschermde woonvormen is gericht op mensen met een specifieke diagnose en een gespecialiseerde ondersteuningsbehoefte. Zo is er in Zaandam een woongroep voor mensen met het syndroom van Korsakov en in Zwaag en Wormerveer trainingscentra voor jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheden. Heeft u zeer intensieve zorg nodig, dan biedt Beschermd Wonen Plus een uitkomst. Onze locaties in Andijk en Zaandijk bestaan uit woningen voor mensen met psychische problemen die in toenemende mate, naast professionele begeleiding, ook persoonlijke verzorging nodig hebben.

Professionele begeleiding

Uw persoonlijk begeleider bespreekt met u uw wensen. Waar u ondersteuning bij nodig heeft? Wat kunt u zelf? Samen bepaalt u de doelen die u wilt realiseren. Wilt u grip krijgen op uw financiën of het contact met familieleden en vrienden opnieuw opbouwen? Wilt u dat uw kamer/woning er netjes uitziet, zodat u mensen kunt uitnodigen? Of bent u juist op zoek naar een nuttige en zinvolle invulling van de dag? Samen met uw persoonlijk begeleider zet u uw doelen op papier. Met uw woonbegeleider gaat u vervolgens praktisch aan de slag. Stap voor stap. Onze begeleiders hebben veel kennis van psychiatrische ziektebeelden en weten u daardoor op een goede manier te ondersteunen. De persoonlijk begeleider zet, indien gewenst, de expertise van een gedragsdeskundige of ervaringsdeskundige in.

 

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring