Coaching en training voor 18-/18+ - Stoelen met Kansen

Bekijk hier het filmpje.

Stoelen met Kansen (hierna: SMK) is voor jongeren van 16 t/m 23 jaar met psychiatrische of psychosociale problematiek. Een team van coaches ondersteunt jongeren waar zij dat nodig hebben: thuis, op school, met werk of bij vrije tijdsbesteding. Met individuele training en coaching werken zij aan het ontwikkelen en inzetten van vaardigheden op het gebied van (psychische) gezondheid, wonen, werk en sociale relaties. Sommige onderwerpen oefenen de jongeren in groepsverband op een trainingslocatie. Bij SMK werkt Leviaan samen met Parlan en de Opvoedpoli. Leviaan betrekt ook de naastbetrokkenen erbij. 

Professioneel & praktisch

Samen met de gedragsdeskundige en coach stellen jongeren eigen doelen op binnen bepaalde levensgebieden en kiezen passende acties en afspraken om deze doelen te behalen. Daarnaast bieden wij modules aan gericht op de psychische gezondheid, zoals het omgaan met emoties, stress of angst. Ook zijn er modules op het gebied van gezondheid, zelfstandigheid en maatschappelijke participatie, zoals een kooktraining of een training in praktische huishoudelijke vaardigheden. De jongeren gaan vervolgens met hun coach praktisch aan de slag.

Begeleiding op afstand

Aanvullend op de bezoeken krijgt de jongere digitale begeleiding op afstand, waarbij de jongere via de iPad contact heeft met zijn/haar begeleider. Met één klik leg je via het beeldscherm contact op het moment dat het jouw uitkomt. De eerste keer is dit misschien wat onwennig. Daarna is het alsof jouw begeleider gewoon bij je aan tafel zit. Je bespreekt namelijk dezelfde dingen als bij een huisbezoek. Het voordeel van deze vorm van begeleiding is dat je vaker even kort contact kunt hebben met je begeleider, bijvoorbeeld om je ’s ochtends op weg te helpen of als het echt even niet goed met je gaat. Voor de digitale begeleiding op afstand ontvang je van Leviaan een iPad in bruikleen. Deze dien je na beëindiging van de begeleiding weer in te leveren.

Lees ook het artikel 'Partners in pragmatisme'.

 

 

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring