Alkmaar/Dijk en Waard - Ambulante begeleiding

Zit u niet lekker in uw vel? Voelt u zich vaak alleen of eenzaam? Trekt u zich steeds meer terug en voelt u zich onzeker in het contact met anderen? Vindt u het lastig om iedere morgen op te staan en uw dag op een prettige manier in te vullen? Laat u de post en de administratie steeds vaker liggen omdat u het overzicht niet meer heeft? Is het rommelig in uw huis en onrustig in uw hoofd? Dan heeft u wellicht behoefte aan ondersteuning bij uw dagelijkse bezigheden.

Misschien heeft u net dat zetje in de rug nodig om zelf de draad weer op te pakken. Wellicht is er meer aan de hand en zoekt u iemand die u helpt om overzicht, rust en structuur te brengen in uw leven. Bij de intake bespreekt u met onze zorgbemiddelaar en indien mogelijk uw begeleider uw begeleidingsvraag, wensen en behoeften. Een klein team van collega’s met verschillende functies biedt u de hulp die u nodig heeft, gewoon in uw eigen leefomgeving. Afhankelijk van wat u nodig heeft, is één of enkele afspraken per maand wellicht voldoende. Heeft u meer behoefte aan ondersteuning, dan ziet u uw begeleider een paar keer per week of zelfs dagelijks. De combinatie met digitale begeleiding op afstand, maakt het mogelijk om dagelijks even kort contact te hebben. Bij uw begeleider kunt u uw verhaal kwijt en hem of haar al uw vragen en twijfels voorleggen. Uw begeleider biedt u een luisterend oor en doet er alles aan om u zo goed mogelijk te ondersteunen, daar waar u dat nodig heeft.

Professioneel & praktisch
Wij gaan ervan uit dat u uw eigen leven het beste kent. En dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw toekomst. Als uw begeleider voor het eerst bij u komt, bespreekt hij of zij met u welke wensen u heeft. Waarbij wilt u hulp? Wat kunt u zelf? En waarmee kan uw omgeving, zoals uw familie, vrienden of buren, u ondersteunen? Samen bepaalt u de doelen die u in de toekomst wilt realiseren. Met uw begeleider zet u uw doelen, voor de korte en de lange termijn, helder op papier. Daarna gaat u samen praktisch aan de slag. Het doel wordt met u vertaald naar kleine haalbare stapjes. Uw begeleider coacht u waar mogelijk en ondersteunt waar u dat nodig heeft. Altijd binnen de grenzen van wat op dát moment, in díe situatie voor u passend is. 

Begeleiding op afstand
Aanvullend op de bezoeken krijgt u digitale begeleiding op afstand, waarbij u via uw iPad contact heeft met uw begeleider. Met één klik legt u via het beeldscherm contact op het moment dat het u uitkomt. De eerste keer is dit misschien wat onwennig. Daarna is het alsof uw begeleider gewoon bij u aan tafel zit. U bespreekt namelijk dezelfde dingen als bij een huisbezoek. Het voordeel van deze vorm van begeleiding is dat u vaker even kort contact kunt hebben met uw begeleider, bijvoorbeeld om u ’s ochtends op weg te helpen of als het echt even niet goed met u gaat. Voor de digitale begeleiding op afstand ontvangt u van Leviaan een iPad in bruikleen. Deze dient u na beëindiging van de begeleiding weer in te leveren.

 

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring