Zaandam - (Woon)coaching en ondersteuning in Kalf/Kogerveld

‘t Kalf 188
1509 BB in Zaandam
t: 088 200 1114

Leviaan streeft ernaar om mensen zoveel mogelijk in hun eigen woning te coachen en ondersteunen. Ook als het tijdelijk wat minder gaat. Wij kunnen hen op die momenten intensievere zorg bieden, omdat onze begeleiders werken vanuit een wooncirkel. In 2020 ging de wooncirkel Kalf/Kogerveld van start. Met deze manier van organiseren krijgt u de zorg die u nodig heeft, gewoon in uw eigen woning. Gaat het goed met u, dan doen we een stapje terug. Heeft u meer coaching en ondersteuning nodig, komen we vaker bij u thuis.

Op een centraal punt in de wooncirkel is het kantoor van het team ('t Kalf 188). De begeleiders werken in verschillende diensten die tussen 07.30-22.30 uur liggen. Het centrale punt noemen we de ‘kern’ en op deze kern wordt een aantal keer in de week voor zowel cliënten als wijkbewoners activiteiten aangeboden. Hierbij valt te denken aan ontmoeting, inloop, creatieve bezigheden, wandelen en eten in groepsverband.

Dichtbij de kern wonen mensen die veel begeleiding nodig hebben, waaronder mensen die beschermd wonen bij Leviaan. Als zij toe zijn aan zelfstandig wonen, dan verhuizen zij bij voorkeur binnen dezelfde wooncirkel zodat zij hun vertrouwde begeleiders kunnen houden. Mensen die weinig begeleiding nodig hebben, of een zorgvraag hebben die goed te plannen is, wonen maximaal tien minuten fietsen van de kern.

Als nieuwe bewoner kijken we op basis van uw vaardigheden naar een passende woonplek. Bij de meerpersoons-woningen zorgt u samen met uw medebewoners voor het huishouden. Bij de individuele woningen zorgt u voor uw eigen huishouden. Wij coachen en ondersteunen u met uw zorgvragen.

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring