Zaandam - Leviaan in Kalf/Kogerveld

Post- en bezoekadres

‘t Kalf 188
1509 BB in Zaandam
t: 088 200 1114

Leviaan streeft ernaar om mensen zoveel mogelijk in hun eigen woning te coachen en ondersteunen. Ook als het tijdelijk wat minder gaat. Wij kunnen hen op die momenten intensievere zorg bieden, omdat onze begeleiders gaan werken vanuit wooncirkels

Op een centraal punt in de wooncirkel is het kantoor van het team ('t Kalf 188). Zij zijn daar van half acht ’s ochtends tot half elf ’s avonds. We noemen dit punt de ‘kern’ en bieden er vaak ook activiteiten aan voor cliënten en wijkbewoners.

Dichtbij de kern wonen mensen die veel begeleiding nodig hebben, waaronder mensen die beschermd wonen bij Leviaan. Als zij toe zijn aan zelfstandig wonen, dan verhuizen zij bij voorkeur binnen dezelfde wooncirkel. Zij behouden dan hun vertrouwde begeleiders.

Mensen die weinig begeleiding nodig hebben, of een zorgvraag hebben die goed te plannen is, wonen maximaal tien minuten fietsen van de kern.

Met deze nieuwe manier van organiseren krijgt u de zorg die u nodig heeft, gewoon in uw eigen woning. Gaat het goed met u, dan doen we een stapje terug. Heeft u meer coaching en ondersteuning nodig, komen we vaker bij u thuis.

De woonlocatie bij de kern biedt 19 plekken in groepswoningen, 10 individuele appartementen

Als nieuwe bewoner kijken we op basis van uw vaardigheden naar een passende woonplek. Bij de meerpersoonswoningen zorgt u samen met uw medebewoners voor het huishouden. U eet gezamenlijk en kookt een aantal keer per week met, en voor uw medebewoners. Bij de individuele woningen zorgt u voor uw eigen huishouden, wij coachen en ondersteunen u met uw zorgvragen. U kunt vanuit de locatie aan diverse activiteiten deelnemen, zoals wandelen, creatieve bezigheden, fitness en koken en eten in groepsverband.

De woningen liggen verspreid over woonwijk ’t Kalf in Zaandam, dichtbij recreatiegebied Jagersveld. In de buurt is een winkelcentrum met een supermarkt, cafetari en buurtcentrum. Het kantoor van het team is op loopafstand in medisch centrum 't Kalf, waar ook een huisartsenpraktijk is gevestigd.

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring