Zaandam - Leviaan in Hoornseveld/Peldersveld

Leviaan
Panneroodstraat 135
1503 XN Zaandam
t 088-2001112

Leviaan streeft ernaar om mensen zoveel mogelijk in hun eigen woning te coachen en ondersteunen. Ook als het tijdelijk wat minder gaat. Wij kunnen hen op die momenten intensievere zorg bieden, omdat onze begeleiders gaan werken vanuit wooncirkels

Op een centraal punt in de wooncirkel is het kantoor van het team (Panneroodstraat 135). Zij zijn daar van half acht ’s ochtends tot half elf ’s avonds. We noemen dit punt de ‘kern’ en bieden er vaak ook activiteiten aan voor cliënten en wijkbewoners.

Dichtbij de kern wonen mensen die veel begeleiding nodig hebben, waaronder mensen die beschermd wonen bij Leviaan. Als zij toe zijn aan zelfstandig wonen, dan verhuizen zij bij voorkeur binnen dezelfde wooncirkel. Zij behouden dan hun vertrouwde begeleiders.

Mensen die weinig begeleiding nodig hebben, of een zorgvraag hebben die goed te plannen is, wonen maximaal tien minuten fietsen van de kern.

Met deze nieuwe manier van organiseren krijgt u de zorg die u nodig heeft, gewoon in uw eigen woning. Gaat het goed met u, dan doen we een stapje terug. Heeft u meer coaching en ondersteuning nodig, komen we vaker bij u thuis.

Deze woonvorm biedt 19 woonplekken; 15 individuele appartementen op de 1ste en 2de verdieping van het pand op de Panneroodstraat en een eenpersoonsappartement en 3-persoonsappartement vlakbij de locatie.
Doorstroom met naar een meer zelfstandige manier van wonen is mogelijk via inschrijving Woningnet. Lees hier het verhaal van een oudbewoner die inmiddels zelfstandig woont.

Doelgroep: mensen met het syndroom van Korsakov/hersenbeschadiging door alcoholgebruik

De woningen liggen in een groene woonwijk, dichtbij winkels, het park de Weer en het centrum van Zaandam. Op de locatie is veel aandacht voor regelmaat en structuur. Het team is gespecialiseerd en opgeleid om herstelgericht met u te werken aan het opbouwen van een zo zelfstandig mogelijk leven. Zij kijken naar uw mogelijkheden en coachen en ondersteunen in het omgaan met uw agenda, het onderhouden van uw woning, boodschappen doen en koken. Op de locatie is het niet toegestaan om alcohol te gebruiken en in uw bezit te hebben. Indien nodig en gewenst, heeft u hier ondersteuning bij van de Brijder. Samen zoeken we naar een passende invulling van uw dag binnen uw mogelijkheden en wensen. Dit kan ook vrijwilligerswerk zijn of een combinatie van beide. Het aanbod van Leviaan staat op durfteparticiperen.nl.

Op de locatie organiseren wij activiteiten zoals zwemmen, wandelen, naar de markt gaan en spelletjesavonden. Ook kunt meedoen met de klaverjas- of biljartclub.

 

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring