werken en participeren

Zaandam - Leviaan in Rosmolenwijk

Leviaan
Veldvliegerweg 60
1502 EH Zaandam
t 088-2001035

Leviaan streeft ernaar om mensen zoveel mogelijk in hun eigen woning te coachen en ondersteunen. Ook als het tijdelijk wat minder gaat. Wij kunnen hen op die momenten intensievere zorg bieden, omdat onze begeleiders gaan werken vanuit wooncirkels

Op een centraal punt in de wooncirkel is het kantoor van het team (Veldvliegerweg 60). Zij zijn daar van half acht ’s ochtends tot half elf ’s avonds. We noemen dit punt de ‘kern’ en bieden er vaak ook activiteiten aan voor cliënten en wijkbewoners.

Dichtbij de kern wonen mensen die veel begeleiding nodig hebben, waaronder mensen die beschermd wonen bij Leviaan. Als zij toe zijn aan zelfstandig wonen, dan verhuizen zij bij voorkeur binnen dezelfde wooncirkel. Zij behouden dan hun vertrouwde begeleiders.

Mensen die weinig begeleiding nodig hebben, of een zorgvraag hebben die goed te plannen is, wonen maximaal tien minuten fietsen van de kern.

Met deze nieuwe manier van organiseren krijgt u de zorg die u nodig heeft, gewoon in uw eigen woning. Gaat het goed met u, dan doen we een stapje terug. Heeft u meer coaching en ondersteuning nodig, komen we vaker bij u thuis.

De woonvorm bij de kern biedt 12 individuele appartementen, 1 groepshuis voor 3 personen en 4 groepshuizen voor 6 personen
Totaal aantal plekken van deze woonvorm: 39

Nieuwe bewoners starten bijna altijd in een groepswoning. Met uw medebewoners zorgt u gezamenlijk voor het huishouden. U kookt met en voor elkaar, eventueel met begeleiding, en eet samen. Er zijn diverse activiteiten voor bewoners, zoals zwemmen, wandelen of runningtherapie. Ook is er een teken-, schilder-, en creaclub.  

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring