Zaandam - Leviaan in Westerwatering

Letterhout 1A
1507 EG Zaandam
t 088 200 1055

Leviaan streeft ernaar om mensen zoveel mogelijk in hun eigen woning te coachen en ondersteunen. Ook als het tijdelijk wat minder gaat. Wij kunnen hen op die momenten intensievere zorg bieden, omdat onze begeleiders gaan werken vanuit wooncirkels

Op een centraal punt in de wooncirkel is het kantoor van het team (Letterhout 1A). Zij zijn daar van half acht ’s ochtends tot half elf ’s avonds. We noemen dit punt de ‘kern’ en bieden er vaak ook activiteiten aan voor cliënten en wijkbewoners.

Dichtbij de kern wonen mensen die veel begeleiding nodig hebben, waaronder mensen die beschermd wonen bij Leviaan. Als zij toe zijn aan zelfstandig wonen, dan verhuizen zij bij voorkeur binnen dezelfde wooncirkel. Zij behouden dan hun vertrouwde begeleiders.

Mensen die weinig begeleiding nodig hebben, of een zorgvraag hebben die goed te plannen is, wonen maximaal tien minuten fietsen van de kern.

Met deze nieuwe manier van organiseren krijgt u de zorg die u nodig heeft, gewoon in uw eigen woning. Gaat het goed met u, dan doen we een stapje terug. Heeft u meer coaching en ondersteuning nodig, komen we vaker bij u thuis.

De woonlocatie bij de kern biedt 19 individuele appartementen en 3 groepshuizen voor 3 personen.
Deze woonvorm is voor cliënten van Leviaan die vanuit een groepswoning willen doorstromen naar een zelfstandige woning, eventueel verder in de wooncirkel.

De woningen liggen op loopafstand van het centrum van Zaandam. U woont individueel en zorgt voor uw eigen huishouden. Uw begeleider ondersteunt u bij de dingen die u lastig vindt. U leert vaardigheden die te maken hebben met wonen. Iedere ochtend en avond is er een koffie en thee moment met de bewoners. Als u dat wilt, kunt u wekelijks die avonden gezamenlijk eten. In de gezamenlijke ruimte hebben we de dagbestedingslocatie Upcycle, hier worden oude spullen opgeknapt en verkocht. Een keer per week gaan we richting zwembad en verder kunt u onder begeleiding trainen voor de Dam tot Damloop.

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring