werken en participeren

Zaandijk - Leviaan in Koog/Zaandijk

Leviaan
Willem Dreeslaan 1
1544 SB Zaandijk
t 06 42989109 / 06 46284110

Leviaan streeft ernaar om mensen zoveel mogelijk in hun eigen woning te coachen en ondersteunen. Ook als het tijdelijk wat minder gaat. Wij kunnen hen op die momenten intensievere zorg bieden, omdat onze begeleiders gaan werken vanuit wooncirkels

Op een centraal punt in de wooncirkel is het kantoor van het team (Willem Dreeslaan 1). Zij zijn daar van half acht ’s ochtends tot half elf ’s avonds. We noemen dit punt de ‘kern’ en bieden er vaak ook activiteiten aan voor cliënten en wijkbewoners.

Dichtbij de kern wonen mensen die veel begeleiding nodig hebben, waaronder mensen die beschermd wonen bij Leviaan. Als zij toe zijn aan zelfstandig wonen, dan verhuizen zij bij voorkeur binnen dezelfde wooncirkel. Zij behouden dan hun vertrouwde begeleiders.

Mensen die weinig begeleiding nodig hebben, of een zorgvraag hebben die goed te plannen is, wonen maximaal tien minuten fietsen van de kern.

Met deze nieuwe manier van organiseren krijgt u de zorg die u nodig heeft, gewoon in uw eigen woning. Gaat het goed met u, dan doen we een stapje terug. Heeft u meer coaching en ondersteuning nodig, komen we vaker bij u thuis.

De woonlocatie bij de kern biedt 25 appartementen in een rustige buurt in Oud-Zaandijk. Op de kern 'de Boed' worden dagactiviteiten aangeboden en kunt u tegen een vergoeding de avondmaaltijd nuttigen.

De leeftijd van de doelgroep loopt uiteen van 25 tot 85 jaar.. Wij bieden begeleiding op maat, naar de wensen en behoeften van de cliënt. Er wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de eigen regie en leeftijd is hierbij niet van invloed. Voor alle leeftijden geldt dat zelfredzaamheid prettig is.

Er is een supermarkt op loopafstand. De bushalte is om de hoek en de bus rijdt één keer per uur.

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring