Burgemeester Zaanstad maakt kennis met Leviaan

Donderdag 17 mei bracht burgemeester Jan Hamming van Zaanstad een werkbezoek aan woon- en participatielocaties van Leviaan. De burgemeester nam uitgebreid te tijd om medewerkers en cliënten te spreken.

Michael Klok, voorzitter van de Centrale Cliëntenraad was aanwezig. ‘Alle aspecten rondom herstel kwamen aan bod. De mogelijkheden én uitdagingen die erbij horen, de noodzakelijke samenwerking, het begeleid wonen en de verschillende manieren waarop cliënten een zinvolle invulling aan hun dag geven. Het viel op dat de burgemeester vooral ook met de cliënten contact legde, het gaat tenslotte om hen.’

De rondleiding begon in wijkcentrum de Boed, waar ook een kleine buurtsuper is gevestigd. In dit wijkcentrum worden dagactiviteiten georganiseerd en komen ambulante cliënten langs voor een kop koffie en een gesprek. Met het busje waarmee ook cliënten worden vervoerd, ging het gezelschap naar de woonlocatie Amberhout met daarbij de creatieve werkplaats Upcycle. De schaal die vanuit het stadhuis was aangeleverd, was door een cliënt tot klok omgetoverd. ‘Deze klok krijgt een mooie plaats in het stadhuis’, beloofde de burgemeester. ‘Het is duidelijk dat participeren belangrijk is om mee te doen in de samenleving’, concludeerde hij na het werkbezoek.

Michael: ‘De burgemeester en Leviaan hebben elkaar echt leren kennen. Best bijzonder in twee uur tijd!’

De burgemeester vond het bezoek indrukwekkend, schrijft hij in zijn blog dat u hier kunt lezen.

 

Burgemeester Hamming met meewerker Suzette                           Maker Dennis overhandigt de klok

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring