Cakejes van Maaike

Voor 12 cakejes met stukjes chocolade

Nodig: bakblik met ruimte voor 12 cakejes. Cakepapiertjes, deze worden altijd per heel veel verkocht bij de Hema of action en zijn niet duur

Oventemperatuur: 180 graden

1: Snijd de chocoladereep in stukjes

2: Mix de boter met de suiker en de theelepel vanille-extract tot een romige massa.

3: Voeg 1 voor 1 de drie eieren toe. Als het eerste ei is opgenomen in het beslag voeg je het tweede toe, en daarna herhaal je dat met het derde ei. Klop tot een luchtige massa.

4: Voeg zelfrijzend bakmeel toe door het er beetje voor beetje in twee keer doorheen te spatelen.

5: Spatel 3/4 van de stukjes chocolade door het beslag.

6: Vul het cake bakblik met papiertjes per gat. In vetten is niet nodig. Vul de papiertjes met 2 eetlepels beslag.

7: Maak af door het overige deel van de stukjes chocolade in de bovenkant te drukken zodat je lekkere versierde cakejes krijgt te veel moeite te hoeven doen met spuitzakken en botercrème.

8: Bak de cakejes 20-30 minuten in een voor verwarmde oven tot er een scherp voorwerp droog uit komt. Als het goed is nemen de cakejes toe in formaat. Het is een goed idee om  af en toe te controleren dit voorkomt aan branden.

9: Suggestie voor feestdagencakejes: voeg een theelepel speculaas kruiden toe en gebruik donkere chocolade.

Voor frambozen cakejes:

 Voeg bij stap 5 naast chocolade ook framboos toe en gebruik witte chocolade.

Voor blackberry chocolade cakejes.

 Voeg blauwe bessen toe aan stap 5 en gebruik melk of witte chocolade.

 

Eenvoudige kersentaart

Dit recept is een uitprobeersel want ik wilde weten of er met blikken vlaaifruit ook te bakken valt. Voor extra smaak heb ik er wat gewelde rozijnen doorheen gedaan.

Nodig:

1: Wel 50 gram rozijnen 15 minuten in lauwwarm water. Vet een springvorm 24 cm in met boter.

2: Volg de instructies op de achterkant van het pak appel kruimeltaart voor het maken van het deeg, mix met de mixer 100 gram dobbelstenen gesneden koude boter met de taart mix en voeg 1 ei toe en mix tot je kruimeldeeg hebt. Dit zijn de instructies van het pak. Het is heel makkelijk en toch ontzettend lekkere taartdeeg.

3: Zet het kruimeldeeg in de koelkast.

4: Giet de rozijnen af, en roer door de inhoud van het vlaai fruit( gaat het makkelijkst als je het samen in een geschikte bak schept.

5: Haal het kruimeldeeg uit de koelkast bedek met de helft de bodem van de spring vorm, giet hier overheen de vulling en daar overheen de andere helft van het kruimel deeg strijk glad.

6: Bak 40-50 minuten in een voor verwarmde oven tot het deeg goud bruin en krokant oogt.

7: Laat 1 uur afkoelen in de vorm, anders brand je je handen en je mond.

Bon apétit!  X Maaike

 

 

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring