De kracht van de Buurtcirkels


Sinds ruim een jaar zijn in Zaanstad drie buurtcirkels actief. Deelnemers van de verschillende buurtcirkels organiseerden kort geleden een bijeenkomst, met als doel om kennis te maken en te delen. De ruim 20 aanwezigen concludeerden dat het voor herhaling vatbaar was. Het vervolg komt in de vorm van een barbecue, waar een buurtcirkel zich op gaat richten. Deelnemers van een ander buurtcirkel nemen de organisatie van een wijkfeest op zich, waarvoor de andere buurtcirkels ook uitgenodigd zijn. Dit is de kracht van de buurtcirkel: je begint bij je eigen groep en breidt zo je netwerk steeds verder uit.

Over de buurtcirkel

Een buurtcirkel is een netwerk van negen tot twaalf mensen met een ondersteuningsvraag, die bij elkaar in de buurt wonen. In de buurtcirkel staat het talent van mensen voorop, niet de beperking. De deelnemers helpen elkaar met waar ze goed in zijn en voelen zich waardig, omdat ze van betekenis zijn voor anderen in hun omgeving. Zij zijn hierdoor minder afhankelijk van professionele zorg en dienstverlening. Bij de buurtcirkel is een buurtcirkelcoach een vrijwilliger betrokken. De ondersteuning richt zich op het opbouwen van een informeel netwerk en meedoen met het leven in de wijk. Het doel is dat de coach steeds meer aan de zijlijn komen te staan. 

Wist je dat er ruimte is voor nieuwe deelnemers in de buurtcirkel? Wil je weten of dit voor jou interessant is, neem contact op met Els van Ouwerkerk op, telefoonnummer 06-15162645.


SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring