De kracht van samenwerken vanuit ervaring

De inspiratiemiddag ‘De kracht van samenwerken vanuit ervaring’ kon vorige week niet anders dan een succes worden. Want samenwerken stond ook bij de organisatie centraal. Collega's van ervaringskenniscentrum Pleq, de ervaringsdeskundigen van Leviaan en collega's vanuit GGZ in de Wijk, de De heeren van Zorg, Reakt, Stichting Ontdec, De Hoofdzaak, Zorg en Veiligheid, GGD Zaanstreek-Waterland en de gemeenten Edam Volendam, Waterland, Zaanstad, Purmerend, Oostzaan en Wormerland speelden hierbij een rol. De opkomst was groot en de gesprekken waren goed. De middag bruiste van inspiratie en hoop voor de toekomst.

Meerdere perspectieven
Tijdens workshops werd er gewerkt aan, en geïnspireerd tot een brede samenwerking waarin ervaringsdeskundigheid een belangrijke rol speelt. Zo was er een workshop over ervaringsdeskundigheid vanuit het perspectief van een behandelaar en werd er nagedacht over de inzet van ervaringsdeskundigen vanuit een veiligheidskader. Er was daarnaast veel aandacht voor het versterken van de samenwerking tussen organisaties en tussen ervaringsdeskundigen en andere disciplines in het maatschappelijk domein. Zo was er bij ‘de Mensenbibliotheek’ ruimte om vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen en kon er genetwerkt worden tijdens de ludieke netwerkworkshop.

Hokjesoverstijgende samenwerking
Joyce Langedijk, schrijver van ‘Praktijkboek herstelondersteunende zorg’ was dagvoorzitter. Zij warmde de deelnemers op en faciliteerde als gespreksleider een panelgesprek tussen de wethouder voor zorg en veiligheid van gemeente Zaanstad en drie mensen die vanuit verschillende perspectieven met ervaringsdeskundigheid bezig zijn. Zij hadden het onder andere over het belang van een brede aanpak en ‘hokjesoverstijgende’ samenwerking om ervaringskennis op verschillende niveaus in te bedden in de samenleving.

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring