Diverse zorg- en welzijnsinstellingen wisselen leerlingen uit

Stel je bent leerling bij Leviaan en volgt de opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg of Medewerker Maatschappelijke Zorg. De opleiding vraagt kennis van technische handelingen die binnen Leviaan minder voorkomen. Hoe mooi is het om dan tijdelijk ervaring op doen bij een ouderenzorg organisatie en daar deze handelingen te leren? Dat behoort tot de mogelijkheden, nu zorg- en welzijnsorganisaties in regio Zaanstreek Waterland onderling leerlingen uitwisselen om bij de andere organisatie stage te lopen.
Zo loopt Christine stage bij de woonlocatie Veldvliegerweg, waar Aaron als woonbegeleider werkt. Zij is leerling bij SWZP. Vanuit Mennistererf loopt leerling Domino stage op Gortershof. Vanuit Leviaan doen Margreet en Sharon een stage bij Odion en SWZP. Mooie concrete voorbeelden vanuit een samenwerkingsconvenant die de partijen hebben opgesteld om meer in samenwerking de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. De ambities en afspraken zijn vastgelegd in het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten.

Medewerker van de toekomst

Een belangrijke doelstelling van de samenwerking is het investeren in de medewerker van de toekomst, door leren in zorg en welzijn innovatiever te maken. Die investering is deels toegespitst op gezamenlijk opleiden, omdat er behoefte is aan deskundig personeel met kennis van de verschillende werkvelden in de zorg. Het breed opleiden van leerlingen draagt bij aan de oplossing en zorgt gelijktijdig voor kwaliteitsverbetering en een hoger opleidingsrendement.

De praktijk

Meer weten over de stagemogelijkheden? Kijk op werkenbijleviaan.nl of neem contact op met Yvonne Thorborg.

Christine loopt stage op de locatie van Aaron

Christine loopt stage op de locatie van Aaron

SitemapDisclaimerColofonSupportPrivacy- en cookieverklaring