Een zoete zomer met goed nieuws voor de inwoners van Enkhuizen!

In het stadhuis van Enkhuizen hebben Leviaan, Baanbreker, LeekerweideGroep, Esdégé-Reigersdaal en Omring op dinsdag 17 juli een convenant ondertekend met elkaar en met gemeente Enkhuizen. In dit convenant spreken de partijen af om samen te werken aan een zo mooi en breed mogelijk aanbod en uitvoering van dagbestedingsactiviteiten voor iedere burger van Enkhuizen met een dagbestedingsbeschikking. De uitvoering ligt in handen van De Kers, het nieuwe arrangemententeam Dagbesteding van Enkhuizen.

Makelaar in dagbesteding

Nieuw in de opzet is dat de burger kiest voor een arrangement aan activiteiten, los van de aanbieder.  Hij bespreekt zijn wensen en voorkeuren met de ‘makelaar’. Zij gaat voor hem aan de slag om vervolgens die activiteiten te organiseren die zijn voorkeur hebben. Welke organisaties vervolgens de uitvoering doen, is van ondergeschikt belang.

Gemak en keuzevrijheid staan echt voorop

Marleen Heijstee is het aanspreekpunt van De Kers: “Ik ben heel enthousiast over dit initiatief. Het maakt het makkelijker voor mensen met een beschikking om te kiezen voor activiteiten die echt bij hen passen en waar zij graag aan deelnemen. Eerder moest je verschillende contracten afsluiten, als je een activiteit bij een organisatie wilde afnemen en een andere bij een andere. Nu kan alles onder één beschikking en afspraak vallen. Gemak en keuzevrijheid staan echt voorop!

Voor iedereen met een beschikking

Met de deelname van Leviaan, Baanbreker, LeekerweideGroep, Esdégé-Reigersdaal en Omring bieden we veel verschillende en gevarieerde vormen van dagbesteding aan de Enkhuizer. Andere organisaties met een mooi aanbod nodig ik van harte uit om zich bij ons aan te sluiten. Hoe groter, hoe mooier, hoe beter voor de burger van Enkhuizen!“

Informatie

In september gaat De Kers echt van start met haar activiteiten. Folders en website zijn in de maak. Maar je kunt nu al Marleen bellen of mailen voor meer informatie. Zij is bereikbaar via 06-18343940.

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring