Expositie Leviaan en Reakt “Kant-en-Kleur” in Het Weefhuis

Op 29 en 30 september exposeren 4 deelnemers en 1 medewerker van Leviaan en Reakt  in Het Weefhuis in Zaandijk. De expositie is een samenwerkingsproject tussen beide instellingen. Het belooft een mooie, kleurrijke expositie te worden, waarin ieders eigenheid naar voren komt. De exposanten tonen dat GGZ-cliënten niet alleen cliënt zijn, maar bovenal  mens, burger, en in dit geval: kunstenaar.

In Het Weefhuis zijn tekeningen, schilderijen,  keramiek, ruimtelijk werk, houtdruk en mixed media / houtcollage te zien. Vanuit Leviaan doen  Sevdeger  Ezersöz en Nanda Hosmus mee. Vanuit Reakt zijn dat Maya Moonsheep Art,  Ilse Illyloves  Art en Karin Raggers-den Ouden, allen (ex-)deelnemers van het Coachingsatelier, een samenwerkingsverband van Reakt met Cultuurhuis Wherelant. Jan Luijben, manager Reakt en Tom Stobbe, hoofd Leviaan Participatie, openen de expositie op zaterdag 29 september om13.00 uur .

De exposanten

Maya maakt veelzijdig werk onder de naam Moonsheep Art. Zowel kleurrijk als zwart- wit. Haar meest geliefde technieken zijn: grafiek en schilderen/mixed media. Maar zij heeft een brede interesse voor wat betreft uitingsvormen en technieken. Inspiratiebronnen en thematiek in haar werk zijn o.a. dieren, natuur, oude culturen, occultisme en persoonlijke ervaringen. Kunst gaat voor haar niet alleen om het eindproduct, maar ook om het proces dat ze doormaakt en wat haar vreugde en kracht schenkt om ondanks de tegenslagen toch door te vechten en positief in het leven te staan.

Karin Raggers den Ouden  maakt abstract werk en portretten van dieren. “Iedere kat en hond is weer anders. In die zin is mijn  inspiratiebron onuitputtelijk. Het tekenen van dieren maakt mij zo blij! Het geeft mij een prettig gevoel. Als ik bezig ben, verlies ik mijzelf een beetje in de tijd. Ik vind het heerlijk om te doen en ga er graag mee door.” Naast dierenportretten zal zij ook abstracte werken exposeren.

Illyloves Art is een Zaanse kunstenares. Haar werk is geïnspireerd door o.a. haar achtergrond in de biologie en een rijk gevoels- en fantasieleven. Gebruikmakend van een zeer uiteenlopend scala aan materialen en technieken creëert ze zowel ruimtelijk werk als werk op papier en doek in een geheel eigen stijl. Door het spel van kleuren, lijnen en licht doet haar werk denken aan impressionisme.  “Het gebruikte materiaal helpt mij, daagt mij uit, en geeft mij begrenzing en nieuwe mogelijkheden om te experimenteren met vorm en kleur.”

Sevdeger (afgekort Sev) is een bescheiden en zeer veelzijdige kunstenares met een groot warm hart. Ze noemt zichzelf liever styliste. Of dichteres. En dat ze toevallig heel mooi kan tekenen en schilderen, zowel met echte verf, als digitaal, mag volgens haar geen naam hebben. Wij denken daar anders over en zijn heel trots dat zij haar werk hier exposeert. Haar kleurrijke werk laat zich het best omschrijven als romantisch en mystiek. En tegelijk heel is het ook heel decoratief. Kortom: een warm kleurrijk bad voor je ogen!

Nanda Hosmus (Nans Art) maakt eigenzinnige en creatieve kunst, gemaakt met passie: zowel beeldhouw- als schilderwerken. Haar  sculpturen hebben een heel eigen beeldtaal, waarbij vorm, textuur en patina in een spannend evenwicht zijn. De vormen zijn niet voorbedacht, maar dienen zich aan tijdens het scheppingsproces in haar atelier. Tot het moment, dat binnen en buiten samen vallen en het beeld zich laat vormen. Het onzichtbare wordt zichtbaar. Naast Nanda’s werk als beeldhouwer en kunstschilder werkt ze ook voor Leviaan. Ze begeleidt mensen met psychische kwetsbaarheden. daarnaast geeft ze workshops waarbij zij bewustwording en creativiteit combineert.

Leviaan en Reakt

Leviaan en  Reakt zijn instellingen , die zich richten op herstel en participatie voor GGZ-cliënten. Samenwerking  en uitwisseling tussen is erg belangrijk, daarom zijn de instellingen zeer blij met dit mooie samenwerkingsproject. Veel cliënten maken gebruik van beide instellingen tegelijk. Het gaat er immers om dat ieder de zorg krijgt die hij/zij nodig heeft, en elke instelling heeft zo zijn specialiteiten.

Wat: expositie Leviaan en Reakt door cliënten en een medewerker van Leviaan en van Reakt
Waar: in galerie Het Weefhuis, Lagedijk 39, Zaandijk,  075 622 4380
Wanneer: zaterdag en zondag 29 en 30 september
Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur
Entree: gratis
Opening: zaterdag 29 september om 13.00 uur

        

sitemapdisclaimercolofonsupportprivacy- en cookieverklaring