Expositie Leviaan en Reakt groot succes

Het laatste weekend van september exposeerden 4 deelnemers en 1 medewerker van Leviaan en Reakt in Het Weefhuis in Zaandijk. De expositie was een samenwerkingsproject tussen beide instellingen. De deelnemers werkten samen alsof ze elkaar al jaren kenden. Met veel respect en bewondering voor ieders eigenheid.

In Het Weefhuis waren tekeningen, schilderijen,  keramiek, ruimtelijk werk, houtdruk en mixed media/houtcollage te zien. Vanuit Leviaan deden Sevdeger Ezersöz en begeleider Nanda Hosmus mee. Vanuit Reakt waren dat Maya (Moonsheep Art),  Ilse Illyloves  Art en Karin Raggers-den Ouden, allen (ex-) deelnemers van het Coachingsatelier, een samenwerkingsverband van Reakt met Cultuurhuis Wherelant.

Jan Luijben, manager Reakt en Tom Stobbe, hoofd Leviaan Participatie, openden de expositie  op ludieke wijze. De heren waren zeer te spreken over het niveau van de kunst.

Speciale vermelding kreeg het kunstwerk van Illyloves Art. Ilse Weinholt, die zorg ontvangt van beide instellingen, had speciaal voor deze tentoonstelling een ruimtelijk werk gemaakt. Toen ze hoorde dat de RIBW zijn naam ging veranderen in Leviaan en al het promotiemateriaal vernieuwd moest worden, vroeg ze of ze de oude tassen en sleutelhangers mocht hebben. Hiervan maakte  zij een stoeltje, dat een zachte landing maakt op een trampoline beschilderd in de oude en nieuwe kleuren van Leviaan en Reakt.  Ilse: als cliënt moet je het zelf doen. Maar de zorginstelling is jouw trampoline, die je helpt om weer terug te veren. Meerdere werken zijn verkocht. De exposanten zijn enorm trots en enthousiast. Ze toonden dat GGZ-cliënten niet alleen cliënt zijn, maar bovenal  mens, burger, en in dit geval: kunstenaar.

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring