Hulpkaart, voor als je er even niet uitkomt

Soms kom je niet goed uit je woorden of begrijpen anderen niet wat je voelt of bedoelt. Dit kan vervelende gevoelens oproepen, bij jezelf en bij de mensen om je heen. Je wil graag geholpen worden maar dit kun je, om wat voor reden dan ook, niet duidelijk maken. Soms leidt dit ook tot lastige situaties. Op dit soort momenten kun je de Hulpkaart goed gebruiken.

Wat is de Hulpkaart?
De Hulpkaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, dat past in je portemonnee. Op de Hulpkaart zet je waar jij het moeilijk mee hebt en hoe jij wil dat mensen met jou, of de situatie, omgaan. Als mensen dit lezen, weten zij meteen wat jij op dat moment nodig hebt. Dat kunnen heel simpele dingen zijn zoals rustig blijven, dingen herhalen of je even de gelegenheid geven om tot jezelf te komen. Maar het kan ook over zorggerelateerde onderwerpen gaan zoals medicijnen, of om heel praktische zaken zoals de zorg voor kinderen of huisdieren. Op de kaart staat wat anderen kunnen doen om voor jou de situatie meer hanteerbaar te maken en welke bekende van jou ze kunnen bereiken voor extra ondersteuning.

Een eigen Hulpkaart maken
Het is helemaal jouw kaart, jij bent er verantwoordelijk voor. De Hulpkaart staat in Mijn Dossier en vul je zelf of samen met je begeleider in. Je mag
natuurlijk ook een ervaringsdeskundige, een vriend, een familielid of iemand anders vragen om je helpen.

Meer informatie? Bekijk het instructiefilmpje, mail Marvin Scheffer via m.scheffer@leviaan.nl of kijk op www.hulpkaart.nl.

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring