Leviaan voor vrijwilligers!

Sinds dit jaar is Mariska van der Zee onze vrijwilligerscoördinator. Zij volgt daarmee Aida Logister op. Zij richt zich op de coördinatie van de huidige pool, maar ook op het werven van nieuwe vrijwilligers; mensen die een helpende hand en/of een luisterend oor bieden en ieder op eigen wijze een bijzondere & betekenisvolle bijdrage leveren aan het leven van de mensen die begeleiding ontvangen vanuit Leviaan.

Mariska aan het woord
'Ik werk ruim 5 jaar bij Leviaan. Ooit gestart als woonassistent tot ik een andere baan kreeg bij Welwonen als ouderenwerker. Daar heb ik ook altijd veel met vrijwilligers samengewerkt, wat erg leuk was. De rol als vrijwilligerscoördinator bij Leviaan is wel een stuk uitgebreider is wel groter dan bij Welwonen, maar ik kijk er naar uit om dit binnen Leviaan verder vorm te gaan geven. Ik ben inmiddels als op diverse locaties geweest om de behoeftes te bespreken en daar komen leuke vragen en wensen uit. Binnenkort zullen de vacatures hiervoor dan ook online gezet worden. 

Samen sterk
Ook Marlies (de voorgangster van Aida) en Aida beschreven eerder de waarde van de inzet van vrijwilligers binnen Leviaan: “Vrijwilligers dragen bij aan het herstel van cliënten, hoe klein dan ook. Het vrijwilligerswerk betreft een samenzijn, zonder iets te moeten vanuit een doel of plan. Dit kan bijvoorbeeld zijn als maatje door mee te helpen in de tuin, samen te knutselen, wandelen of een spelletje te spelen met iemand die de hele dag alleen thuis zit en zich eenzaam voelt. Een begeleider kan gewoonweg niet een hele dag bij iemand zijn. De inzet van vrijwilligers biedt hierbij extra ondersteuning.”

Betekenisvol vrijwilligerswerk
Heb jij affiniteit met onze doelgroep, help je mensen graag op de goede weg door avonturen - klein of groot - samen aan te gaan en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk binnen Leviaan?

Neem dan contact op met Mariska en kom kennismaken!

e vrijwilligers@leviaan.nl
t 06-21395275 
w leviaan.voorvrijwilligers.nl

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring