Leviaan voor vrijwilligers

Per 1 juli heeft Aida Logister het stokje overgenomen van Marlies Testroote en is zij de nieuwe vrijwilligerscoördinator binnen Leviaan. Zij zal zich niet alleen richten op de coördinatie van de huidige pool, maar ook op het werven van nieuwe vrijwilligers; mensen die een helpende hand en/of een luisterend oor bieden en ieder op eigen wijze een bijzondere & betekenisvolle bijdrage leveren.

Aida aan het woord
“Als ambulant begeleider bij de Weering en als Persoonlijk begeleider bij de dagbesteding van Leekerweide heb ik zelf ervaren hoe waardevol de inzet van vrijwilligers is, voor zowel de cliënten als de gehele organisatie. Ik kijk er dan ook naar uit om dit binnen Leviaan verder vorm te gaan geven. Allereerst zal ik in gesprek gaan over de mogelijkheden wat betreft de inzet op verschillende locaties. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt; met een uurtje per week of eens per maand kun je iemand al een groot geluksgevoel geven. Persoonlijke aandacht staat centraal. Hier is binnen onze doelgroep ontzettend veel behoefte aan.”

Samen sterk
Ook Marlies beschreef eerder de waarde van de inzet van vrijwilligers binnen Leviaan: “Vrijwilligers dragen bij aan het herstel van cliënten, hoe klein dan ook. Het vrijwilligerswerk betreft een samenzijn, zonder iets te moeten vanuit een doel of plan. Dit kan bijvoorbeeld zijn als maatje door mee te helpen in de tuin, samen te knutselen, wandelen of een spelletje te spelen met iemand die de hele dag alleen thuis zit en zich eenzaam voelt. Een begeleider kan gewoonweg niet een hele dag bij iemand zijn. De inzet van vrijwilligers biedt hierbij extra ondersteuning.”

Betekenisvol vrijwilligerswerk
Aida maakt deel uit van het team van VrijwilligersNH, een label van WilgaerdenLeekerweideGroep gericht op vrijwilligerswerk binnen zorg en welzijn. Door hun krachten te bundelen en ervaringen te delen, maken zij zich samen sterk voor betekenisvol vrijwilligerswerk.

Heb jij affiniteit met onze doelgroep, help je mensen graag op de goede weg door avonturen - klein of groot - samen aan te gaan en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk binnen Leviaan?

Neem dan contact op met Aida en kom kennismaken!

e vrijwilligers@leviaan.nl
t 06-21283531
w leviaan.voorvrijwilligers.nl

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring