Leviaan wint Beste Werkgever 2022-award

‘Leviaan ziet je!’ Dat de zorgorganisatie dit motto ook voor haar eigen medewerkers waarmaakt, blijkt wel uit het keurmerk World-class Workplace 2022 dat onderzoeksbureau Effectory in mei toekende. Bestuurder Han Jetten: “We zijn ontzettend trots dat we als beste werkgever in de categorie RIBW’s naar voren zijn gekomen.”

Aan het medewerkersbelevingsonderzoek van Effectory/Intermediair nam zo’n 65% van de Leviaan-medewerkers deel. Belangrijkste conclusie: in vergelijking met andere RIBW’s (Regionale Instellingen voor Beschermd Wonen) is de medewerkerstevredenheid hoog. Ook beantwoordden de deelnemende medewerkers van Leviaan de verschillende vragen over werkgeverschap gemiddeld veel positiever.

Jetten licht toe: “Onze medewerkers voelen zich betrokken. Ze zijn trots op hoe we met z’n allen de cliënten op de eerste plaats zetten. Ook roemen ze de prettige werksfeer en dynamiek binnen de teams. Medewerkers krijgen de ruimte om hun werk zelfstandig vorm te geven en verantwoordelijkheid te dragen. Ook over de arbeidsvoorwaarden zijn ze tevreden.”

Aanraden
Jetten geeft toe dat ook Leviaan een lastige coronaperiode achter de rug heeft en dat sommige teams versterking nodig hebben. In het onderzoek komt de werkdruk dan ook als aandachtspunt naar voren. “Gelukkig kunnen we rekenen op enorm bevlogen medewerkers. Maar liefst de helft van de geïnterviewden gaf een 9 of 10 als antwoord op de vraag ‘Zou je Leviaan aanraden als werkgever?’. Dat is een bijzonder hoge score.”

Ondanks “een fantastische onderzoeksuitslag” en het behalen van het keurmerk World-class Workplace 2022 wil Jetten niet tevreden achteroverleunen. “Als ‘Leviaan ziet je!’ je devies is, moet je constant op zoek gaan naar wat er nog beter kan. Alleen zo zorg je ervoor dat mensen zich blijvend gezien, gehoord en gewaardeerd voelen.”

Kennismaken
Wie kennis wil maken met de beste werkgever in de categorie RIBW vindt meer informatie op werkenbijleviaan.nl.

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring