Mooie complimenten vanuit de HKZ audit

De eerste digitale HKZ audit is zeer goed verlopen deze week. Auditor Hans Franken sprak daarvoor met dertien collega’s. Van directie tot werkbegeleider en van wooncirkelmedewerkers tot methodiekondersteuner. Hij constateerde geen afwijkingen van de HKZ norm en benoemde uitsluitend een aantal mooie punten die we graag met je delen.

In alle gesprekken kwam de krachtenaanpak terug, als rode lijn door ons werk. We laten daarmee zien dat we deze visie en werkwijze goed borgen en uitdragen. Als kleine tip gaf hij mee om ook de naastbetrokkenen mee te nemen in het krachtgericht werken.

We zijn net bezig met het invoeren van het kwaliteitskompas, maar toch waren alle geïnterviewde  medewerkers ermee bekend. De omslag van meetbaar naar meer merkbare kwaliteit zag de auditor al terug bij de wooncirkels. ‘Jullie werken meer vanuit de bedoeling en zijn minder formeel: een goede ontwikkeling!’

Ook Leviaan Participatie kreeg een eervolle vermelding. De meer resultaatgerichte benadering zag de auditor terug in de projectplannen. ‘Die plannen zijn om door een ringetje te halen!’ Ook was hij zeer te spreken over de wijze waarop medewerkers bij participatielocatie Upcycle de deelnemers betrekken bij hun beoordeling.

Tot slot benoemde hij de verschuiving van bewaking naar begeleiding en coaching in de nachtelijke uren als positief punt en vond hij het knap dat wij het voor elkaar kregen om Covid woningen te regelen met onze partners. ‘Dat heb ik niet eerder gehoord!’

Het is altijd fijn om complimenten te krijgen. Met deze terugkoppeling zijn we des te meer blij, omdat het precies over de punten gaat die wij als organisatie belangrijk vinden!

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring