Mooie nieuwe plek voor de Groenploeg

De Groenploeg van Leviaan Participatie is verhuisd naar het Trimpad in Purmerend. Op het terrein van een voormalige manege is een nieuwe participatielocatie verrezen.

Waar de Groenploeg eerder zijn uitvalsbasis had, in Wormerveer, wordt binnenkort gebouwd. De huur werd daarom opgezegd en het team moest op zoek naar een ander onderkomen. Collega Marijke kwam met de oplossing: middenin het groenste plekje van Purmerend stond een loods leeg. Omgeven door schooltuintjes, volkstuintjes, een heemtuin en een kinderspeelparadijs. Als dat geen mooie locatie voor de groenploeg is, wat dan wel?

Participatiebegeleider Almar: ‘Hoewel Marijke de eigenaar van het terrein kende, duurde het toch even voor de kogel door de kerk was. We zijn blij met deze prachtige plek maar het is wel veel werk. Het was echt een enorme bende, de loods stond tot de nok toe vol met allemaal troep. Ook was het terrein na twaalf jaar braakliggen veranderd in een jungle. Inmiddels hebben we het allemaal onder controle en is de loods leeggehaald en het terrein eromheen weer begaanbaar.’

Hoe gaat het worden?

‘We knappen nu de loods op, de vloer is deels door ons opnieuw bestraat en samen met collega’s van de voormalige Houtformule bouwen we binnenin een kantine en een kantoor. Ook bekijken we de mogelijkheid van een inloopfunctie op deze plek. We willen het aanbod zo laagdrempelig mogelijk maken, zodat ook mensen voor wie hovenierswerk te zwaar is bij ons terecht kunnen. We gaan twee kassen plaatsen voor een eigen kwekerij en we gaan ruimte creëren voor een moestuin en een pluktuin. Maar dat is meer iets voor het voorjaar, de eerstkomende tijd zijn we nog wel even zoet met verbouwen en inrichten. En met onze normale klussen, die gaan ook gewoon door.’

Het contract is ondertekend, het terrein is nu officieel van Leviaan. Dus, aan de slag:

   

     

       

Wat doet de Groenploeg?

Hovenierswerk voor particulieren, bedrijven en Leviaan zelf, maar ook voor het Algemene Opvangcentrum Purmerend en de Regionale Stichting WonenPlus.

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring