Nationale Klimaatweek: de ecostoof van Ilona

Tijdens deze Nationale Klimaatweek laten cliënten zien hoe zij bijdragen aan een beter milieu en een warme winter, ook met de verwarming een graadje lager!

Vandaag: eten garen zonder energie te gebruiken

Je overgrootmoeder gebruikte ‘m waarschijnlijk al: de hooikist. Ideaal om je gerechten in te garen en warm te houden. Het idee is eigenlijk heel eenvoudig. Je laat voedsel kort doorkoken en daarna zet je de pan in de hooikist om verder te garen.

Bij Noppes Zaandam maakt Ilona moderne hooikisten van oude dekens. In deze dure tijd zien klanten het nut van deze 'ecostoof' in, want dit exemplaar is inmiddels verkocht. Wel is er nog een geruit exemplaar ter waarde van 22,50 euro. Je kunt natuurlijk ook zelf je pan inpakken.

Voordelen van koken met deze ecostoof is dat gerechten niet kunnen aanbranden, er geen vochtverlies is, vitaminen behouden blijven en de langzame garing een betere smaak geeft. Ideaal voor stoofschotels, rijst, pasta, en groenten die wat langer moeten koken. Of om eten warm te houden voor laatkomers!

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring