Raadsleden maken kennis met Leviaan

Als gemeenteraadslid denk en beslis je mee over het leven in de stad. Het is goed om daar een realistisch beeld van te hebben. Vorige week maakten raadsleden in Zaanstad en Purmerend daarom kennis met Leviaan. Zij doen hiervan verslag in de raad en hebben toegezegd zich in te zetten voor het gemeentelijk zorgbeleid als het gaat om onze cliënten.

Participeren in Zaanstad

In wijkcentrum de Boed vertelden de medewerkers bevlogen over hun werkzaamheden. Het bezoek werd vervolgd bij Loeky thuis, waar zij openhartig over haar leven vertelde. Bij Upcycle liet Suzan zien hoe waardevol deze locatie voor haar is en welke toekomst zij voor zich ziet. Spontaan bood zij de raadsleden een tafeltje in Zaanse stijl aan. De raadsleden nodigden Suzan uit voor een officiële overhandiging hiervan in het stadhuis van Zaanstad. Een van de raadsleden kon een dienblad met mozaïekinleg niet weerstaan en rekende ter plaatse af.

Lees hier verslag van de PvdA-raadsleden zelf.

Beschermd wonen in Purmerend

In Purmerend bezochten de raadsleden een groepswoning in de Lisdoddestraat. Nico en Tim vertelden enthousiast hoe het is om bij Leviaan te wonen en begeleiding te krijgen.

In de wijk Weidevenne biedt Leviaan woningen met begeleiding vanuit een centraal kantoor. Bryan ontving het gezelschap in zijn woning. Hij vertelde over zijn studie aan de universiteit en waarom hij bij Leviaan woont. Een prachtig verhaal dat goed laat zien waarom wij er zijn. De raadsleden waren het er na afloop over eens dat zij nu een beter beeld hebben van Leviaan en beschermd wonen.

   

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring