Ambulant team Waterland zet in op samenwerking met huisartsen

Vorige week bespraken Candy Smit, wijkcoördinator HZW HuisartsenzorgWaterland (rechts op de foto), en persoonlijk begeleider Rosa Vonk wat we voor elkaar kunnen betekenen in het werkveld.

Wijknetwerken
Candy vertelde over haar verbindende rol tussen de huisartsen, huisartsenpraktijken en lokale zorg-en welzijnsorganisaties. In een team van 4 wijkcoördinatoren (waaronder regio Zaanstreek en Purmerend) ondersteunen zij de huisartsenpraktijken met het vormen van wijknetwerken. Candy was voornamelijk benieuwd naar het zorgaanbod van Leviaan en op welke manier wij ons onderscheiden van de rest. Zij spraken over de grote hoeveelheid wisselingen en verloop van zorgaanbieders, waardoor de huisartsen af en toe door de bomen het bos niet meer zien. Het blijft daardoor dan ook een uitdaging om in kaart te brengen welke zorgorganisaties er zijn en wat zij aanbieden.

Elkaar vinden
Ook spraken zij over het belang en de essentie van een goede samenwerking met ketenpartners. We weten elkaar steeds beter te vinden, maar we zijn er nog niet. Dit lijkt ook deels gemeentegebonden. Zo verwijzen de huisartsen in Edam-Volendam hun patiënten met een eerste hulpvraag op het gebied van welzijn door naar het wijksteunpunt. Het wijksteunpunt heeft wel eens van Leviaan gehoord, maar weet niet precies hoe het zorgaanbod eruit ziet. Hierin valt nog wel het een en ander te behalen wat betreft informatie-uitwisseling.

Het was een interessante en waardevolle ontmoeting. We weten elkaar nu te vinden en we hebben afgesproken elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen. De eerste afspraken voor het aansluiten bij het ‘Hometeam’ (ketenpartneroverleg gemeente Waterland) en een kennismaking met het team van het wijksteunpunt Meerwijk in Edam-Volendam staan al gepland!

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring