Wat jij wilt weten over autisme

Wij bieden u graag binnenkort een cursus over autisme aan. Om de behoeften in kaart te brengen, stellen we u de volgende vragen:

  1. Heeft u liever 1 bijeenkomst met kort maar krachtige informatie? Of 4 bijeenkomsten met meer ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en praktische handvatten voor het omgaan met autisme?
  2. De bijeenkomsten organiseren we op een donderdag of vrijdag. Is één van deze dagen bezwaarlijk?
  3. Woont u liever in de middag (van 14:30 tot 17:00 uur) of in de avond (van 18:30 tot 21:00 uur) een bijeenkomst bij?
  4. Is het reizen naar Purmerend of Zwaag mogelijk?

Mail uw antwoorden of overige vragen over dit onderwerp vóór 30 september naar doen@leviaan.nl. Dan plannen we half oktober de bijeenkomst in en informeren u hierover.

In de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen langs, eventueel uitgebreid aan de hand van uw wensen en vragen.

Autisme als diagnose
We beginnen met wat theoretische achtergrond. Wat is autisme? En wat is het niet? Hierin kijken we wat de nieuwste kennis is over het diagnosticeren van mensen met autisme. We vergelijken deze kennis kort met hoe er vroeger naar autisme gekeken werd. Dit helpt misvattingen de wereld uit.
Bij vier bijeenkomsten staan we ook stil bij uw ervaringen met autisme en wat u herkent bij uzelf.

Opgroeien met autisme
We gaan in op wat bekend is over de ontwikkeling van mensen met autisme van baby tot volwassene. Hoe verwerkt het brein informatie? En we kijken naar verschillen tussen mannen en vrouwen met autisme.
Bij vier bijeenkomsten gaan we uitgebreider op dit onderwerp in en kijken we naar hoe vooral de tienerjaren bepalend kunnen zijn in verdere levensstappen.

Prikkels, wat zijn dat?
Wat zijn ‘prikkels’ precies en hoe beïnvloeden zij iemand met autisme? We leggen uit wat de ‘overlevingsmodus’ is en wat nodig is om hier uit te komen.
Bij vier bijeenkomsten is ruimte om ervaringen uit te wisselen over dit onderwerp en geven we meer praktische tips op basis van uw vragen.

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring