Werkbezoek CDA leden aan trainingscentrum

Eerder deze maand bezochten 12 lokale, provinciale en landelijke CDA leden het trainingscentrum West-Friesland. Ze kregen daar uitleg van begeleiders Bianca en Ivonne over de wijze binnen dit centrum, waar jongeren in twee jaar de kneepjes leren om zelfstandig te gaan wonen. Ze spraken over knelpunten, waaronder de beperkte uitstroommogelijkheden en stonden stil bij buurtoverlast. Omdat er steeds andere jongeren in het trainingscentrum wonen, heeft de buurt er soms meer last dan anders. Gelijktijdig gaven Ivonne en Bianca aan dat stigma een rol speelt; bij jongerenoverlast in de buurt denken de buurt vaak als eerst dat het jongeren van het trainingscentrum betreft.

Een jongere vertelde over haar positieve ervaringen in het trainingscentrum en over haar rol in de jongeren adviesraad. Vooral het trainen om straks zelf dingen te doen, gecombineerd met het hebben van een eigen plek om zich terug te trekken, benoemde zij.

Bestuurder Maaike nam de bezoekers mee in de koers van Leviaan voor de komende jaren en de betekenis daarvan voor de maatschappij. Ze verhelderde de complexiteit van de diverse wetgevingen waar Leviaan mee te maken heeft. Een eye opener noemden de aanwezigen het.

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring