Na pensioen als vrijwilliger aan de slag!

Na 15,5 jaar bij Leviaan ging participatiebegeleider Tanja Schmitz vorig jaar met pensioen. Gelukkig blijft Tanja nog één dag in de week werken bij Noppes en doet daarnaast vrijwilligerswerk. 'Ik zet mij in als Maatje voor de deelnemers, maar zeker ook voor mijzelf. Ik krijg er veel waardering en dankbaarheid voor terug en daarbij geeft iets goeds doen voor een ander mijzelf ook een heel goed gevoel.'

Op 50-jarige leeftijd begon Tanja bij Leviaan. Ze was verrast dat ze op deze leeftijd werd aangenomen en daarbij ook nog eens de kans kreeg om zich te laten omscholen. Degene die haar destijds aannam zei: 'Dan hebben we evengoed nog 10 jaar plezier van je.' Dit zorgde bij Tanja voor een goed gevoel en loyaliteit naar de organisatie. Als vrijwilliger is ze Maatje van deelnemers van Leviaan.

Beleef het leven samen
Tanja koos voor deze vrijwilligersfunctie omdat ze graag ondersteuning biedt zodat iedereen een goed leven kan leiden, mét leuke dingen zoals uitstapjes. Gewoon gezellig samen op terras zitten, een bezoekje brengen aan het paleis op de Dam of een museum, een uitje naar Egmond aan Zee of zelfs op vakantie met bewoners naar Spanje; met een beetje extra ondersteuning en gezellig gezelschap is dit voor veel deelnemers van Leviaan gewoon mogelijk. 'En het samen beleven levert dubbel zoveel mooie herinneringen op', aldus Tanja. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar, gezien medewerkers naast de reguliere werkzaamheden beperkte tijd over hebben voor extra activiteiten.

De deelnemers waar Tanja nu activiteiten mee onderneemt kent zij allemaal al via haar werk bij Leviaan. Dit is voor de deelnemers erg prettig, zij hebben immers al een band met haar opgebouwd. Dit geeft vertrouwen. Tanja staat echter open voor iedereen en kijkt als Maatje uit naar nieuwe ontmoetingen en verhalen.

De mate van het vrijwilligerswerk kan zij zelf bepalen, wat Tanja erg prettig vindt. Verder geeft het haar veel voldoening, met name door het contact met de deelnemers. De interactie is erg leuk, er wordt veel gelachen. Ze krijgt er niet alleen waardering en dankbaarheid voor terug, maar iets goeds doen voor een ander geeft haar zelf ook een goed gevoel. Lieve Tanja, wat zijn wij blij met een vrijwilliger zoals jij!

Ook vrijwilliger worden?
We hebben diverse vacatures. Bezoek hiervoor leviaan.voorvrijwilligers.nl.
Of neem contact op met onze vrijwilligerscoördinatoren via vrijwilligers@leviaan.nl of 06-21 28 35 31, zij vertellen je graag meer en helpen je met liefde bij het maken van een mooie match.

 

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring