Naastenpanel

Wat als wij er later niet meer zijn, hoe moet het dan verder? Mag ik soms ook gewoon even niet zorgen? Ik zie dat mijn neef vereenzaamt, wat kan ik doen? Ik heb soms beter door wat er nodig is, waar kan ik met mijn ervaring naar toe?

Als vader, moeder, broer, zus, oom, tante of vriend wil je het beste voor jouw naaste, die cliënt is bij Leviaan. Dit is je zorg. Een goede plek om te wonen, te leven, te groeien met de begeleiding die daar bij helpt. Soms is door de zorgen de moed je in de schoenen gezonken. Dat heeft je er niet van weerhouden om de best mogelijke ondersteuning te willen vinden voor jouw kind of jouw naaste en daar nog steeds naar te streven bij de begeleiding. Het Naastenpanel biedt je de gelegenheid om kennis en ervaringen te delen en een bijdrage te leveren aan het beleid van Leviaan.

Het Naastenpanel

Wij van het Naastenpanel weten als geen ander dat je niet de enige bent met een verhaal. Wij denken dat van al deze verhalen geleerd kan worden. Dat we allemaal eenzelfde doel hebben. Daarom willen wij een constructieve bijdrage leveren door nog meer mee te denken en op verschillende manieren de handen in elkaar te slaan. Het Naastenpanel wil er zijn voor de naasten van cliënten die bij Leviaan zorg, begeleiding en woonruimte krijgen. Onafhankelijk ván en in goede samenwerking mét de medewerkers van Leviaan, willen wij ruimte en gelegenheid bieden om elkaar als naasten te ontmoeten.

Vinger aan de pols

Wij houden onze oren en ogen open voor signalen die wij op of over een locatie horen of van familieleden en naasten. Dit kunnen zaken zijn die goed gaan en een mooi voorbeeld kunnen betekenen voor andere plekken, maar wellicht zijn er ook zaken die beter kunnen.

Kennis, inzicht en ervaring delen

Wij willen een plek bieden om kennis en inzichten te delen. Met elkaar en met de mensen van Leviaan. Want we weten dat we misschien geen deskundigen zijn, maar dat we door alle ervaringen inmiddels allemaal ervaringsdeskundig zijn. Ervaringen waar het management en de begeleiders hun voordeel mee kunnen doen, zodat zij nog beter begrijpen wat er gebeurt en zo onze naasten nog beter kunnen ondersteunen.

Advies

Het Naastenpanel geeft, gevraagd en ongevraagd, haar mening over het (voorgenomen) beleid van Leviaan, bijvoorbeeld over het omgaan met de eigen regie van cliënten, de naasten als ‘partners’, de ambulantisering of nieuwe manieren van begeleiden.

De plannen

Om een klankbord te zijn voor de naasten en de medewerkers van Leviaan hebben wij een aantal plannen. Eén daarvan is het organiseren van bijeenkomsten voor naasten. Soms met een deskundige als spreker over een bepaald onderwerp. En om de aanwezigen in staat te stellen om ervaringen met elkaar te delen.
We willen daarbij de aanwezigen steeds in staat stellen om ervaringen te delen.

Wie zitten in het Naastenpanel?

Het Naastenpanel wordt op dit moment gevormd door Ingrid Bakker, Fred Bosboom en Piet Hartog.

Contact

Heb je een vraag voor ons, wil je iets doorgeven of wil je iets op de agenda zetten? Stuur een mail naar naastenpanel.

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring