Wat zijn wooncirkels?

Een wooncirkel bestaat uit twee ‘cirkels’. In de binnenste cirkel - met daarin de kern – bieden we 24 uurs beschikbaarheid en bereikbaarheid op loopafstand, faciliteiten in de nabijheid en ongeplande zorg. In de cirkel daar omheen, op maximaal tien minuten fietsen van de kern, kunnen we de begeleiding op- en afschalen en zijn we 24-uur bereikbaar en/of beschikbaar. Binnen deze tweede cirkel is de nabijheid en het toezicht minder intensief. Buiten de wooncirkel blijft ambulante begeleiding bestaan.

In een wooncirkel werken 1 à 2 teams van ongeveer 15 personen. Een wooncirkel bestaat uit 20-35 cliënten die beschermd wonen en 50-100 ambulante cliënten. Er is een nachtdienst aanwezig of bereikbaar.

We streven ernaar dat de cliënt bekende begeleiders heeft die werken in zogenaamde ‘mini-teams’. Zo garanderen we dat we een cliëntvraag ook beantwoorden bij afwezigheid van de vaste medewerkers. Voor interventies en ongeplande zorgvragen is in de kern van 8.00 tot 22.30 uur twee medewerkers aanwezig. Bij complexe zorgvragen of als de zorgvraag toeneemt, kan de begeleiding worden uitgebreid met bij voorkeur voor de cliënt vaste gezichten.

Amsterdam ook aan de slag met wooncirkels

Woningstichting Rochdale omarmt ons zorgconcept en brengt dit in praktijk met hun Amsterdamse collega-woningcorporaties, de gemeente en zorgpartijen. In hun digitale magazine laten zij hier mooie voorbeelden van zien. Onze bestuurder Han Jetten vertelt in dat magazine waarom de wooncirkels passen bij onze visie op coaching en ondersteuning.

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring