Talent ontwikkelprogramma

Doen waar je goed in bent en blij van wordt, op een plek waar je je ontwikkelt en met plezier naartoe gaat. Omdat je gewaardeerd en begrepen wordt. Dat is waar TOP je bij helpt. Ontdek wat je talenten en mogelijkheden zijn, hoe je die het beste inzet met een betaalde baan of vrijwilligerswerk of bij een studie. Leer hoe je solliciteert en maakt kennis met toekomstige werkgevers!

Wat is TOP?
TOP is een intensief trainingsprogramma waarin je samen met andere deelnemers op zoek gaat naar je talent. Omdat de groep klein is, is er aandacht voor jou als persoon en ruimte om van elkaar te leren. Je krijgt een klein beetje theorie en gaat vooral actief aan de slag met je eigen ontwikkeling. Je leunt geen moment rustig achterover en beleeft er veel plezier aan. TOP richt zich op:
• Oriëntatie op jezelf - ontdek je talent en breng het in kaart: wie ben ik, wat kan ik en waar wil ik naar toe?
• Werkplezier en solliciteren – ontwikkel vaardigheden die je helpen bij het vinden van werk of een studie en leer meer over wat daar allemaal bij komt kijken.
• De arbeidsmarkt – vergroot je kennis van de arbeidsmarkt, ontmoet werkgevers, leer hoe het werkt bij een bedrijf en hoe je aangeeft wat jij voor een werkgever kunt betekenen.

Wat levert TOP je op?
• Zicht op waar je goed in bent en wat je wilt, een betaalde of vrijwillige baan of een opleiding.
• Jezelf vol zelfvertrouwen aan potentiële werkgevers presenteren.
• Een goede motivatiebrief schrijven en een pakkend CV opstellen.
• Weten hoe je je voorbereidt op een sollicitatie en met succes een sollicitatiegesprek voert.
• Inzicht in de arbeidsmarkt en nuttige contacten met potentiële werkgevers.
• Een goede basis om met vertrouwen een opleiding te starten of met begeleiding van een externe jobcoach de arbeidsmarkt op te gaan.

Over de trainers
Saskia Janszen kent Leviaan door en door. Zij heeft lange tijd cliënten begeleid en traint en ondersteunt inmiddels medewerkers bij het krachtgericht werken. Zij weet mensen op de juiste momenten een spiegel voor te houden. Ze is gedreven om van het werken aan jouw talent een succeservaring te maken.
Saskia van den Heuvel heeft buiten Leviaan veel ervaring in het begeleiden van persoonlijke ontwikkelingstrajecten, waarmee je vervolgens de arbeidsmarkt opgaat. Nieuwsgierigheid, vertrouwen en een ontspannen sfeer, zijn voor haar belangrijke elementen om jouw traject tot een succes te maken. Er wordt zeker ook gelachen!
In de loop van het programma gaan jobcoaches samen met jou, op zoek naar werk of een opleiding, passend bij jouw talent en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, ook als de trainingsdagen zijn afgerond gaan jullie daarmee verder.

Over jou
• Je ontvangt coaching en ondersteuning van Leviaan, thuis op een woonvorm, trainingscentrum of participatielocatie.
• Je wilt aan het werk, betaald of vrijwillig, of een studie oppakken.
• Je wilt op zoek naar waar je goed in bent, waar je blij van wordt en wat je voldoening geeft.
• Je wilt meer weten over hoe de arbeidsmarkt in elkaar steekt.
• Je bent gemotiveerd en hebt zin om dit intensieve programma te doorlopen. Dat betekent dat de andere deelnemers en trainers en op je actieve deelname kunnen rekenen bij groepssessies. Ook als het tegenzit, het regent of het gisteren laat is geworden ben je erbij. En als het echt niet lukt, dan laat je dat de trainer tijdig weten. Tussen de trainingsdagen werk je zelfstandig aan de huiswerkopdrachten.
• Je durft kritisch naar jezelf te kijken en te ontdekken wat je sterke punten zijn en welke ontwikkelpunten je hebt.
• Je weet wat je moet doen als je er even niet uit komt.
• Je kunt zelfstandig reizen en werken met een laptop.

Wanneer en waar?
Van woensdag 25 mei tot 9 november. In die periode volg je 11 trainingsdagen. En je krijgt huiswerkopdrachten waar je gemiddeld per week 2 uur mee bezig bent, thuis, in de bieb of bij je participatielocatie met medehuiswerkgenoten.
De bijeenkomsten zijn van 9 tot 16 bij Spoorzicht, Triton 73, 1443BM Purmerend en is inclusief een lunch. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Deelname aan het programma is gratis. Leviaan vergoedt de reiskosten en geeft je tijdens de duur van het programma een laptop in bruikleen.

Trainingsdata

1. Woensdag 25 mei 7. Woensdag 14 september
2. Woensdag 08 juni 8. Woensdag 28 september
3. Woensdag 22 juni 9. Woensdag 12 oktober
4. Woensdag 06 juli 10. Woensdag 26 oktober
5. Woensdag 20 juli 11. Woensdag 09 november
6. Woensdag 31 augustus  


Aanmelden
Stuur uiterlijk 17 april een e-mail naar talentprogramma@leviaan.nl waarin je antwoord geeft op de vragen:
1. Wat maakt jou een geschikte kandidaat voor TOP?
2. Wat is je wens op het gebied van (vrijwilligers)werk of opleiding?
3. Beschrijf een situatie waarin het bereiken van een doel lastiger bleek dan je dacht.
4. Wat deed je toen?
Stuur ook een CV mee of reageer op een andere manier als je schrijven lastig vindt. We selecteren 12 kandidaten en nodigen je al dan niet uit voor een kennismakingsgesprek. Als je we niet uitnodigen, dan leggen we je uit waarom we denken dat je wellicht nu nog niet klaar bent voor TOP en adviseren je over wat je kunt doen om je op een volgend programma voor te bereiden.

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring