locatieoverzicht

Direct online aanmelden

Traject DOEN

Begeleid wonen autisme volwassenen

Begeleid en beschermd wonen helpt u om te gaan met autisme, dit zowel voor volwassenen als jongvolwassenen. Leviaan heeft verschillende woonvormen voor mensen met psychische problemen. Onze trainingscentra in Zwaag en Wormerveer zijn gericht op jongvolwassenen met autisme en verwante stoornissen.

Begeleid en beschermd wonen met autisme: geschikt voor jongeren en volwassenen

Begeleid of beschermd wonen is enerzijds vaak een grote stap voor zowel jongeren als volwassenen met autisme. Anderzijds leert u in deze periode uw krachten kennen en leert u nieuwe vaardigheden. Hierdoor wordt het eenvoudiger om zelfstandig te wonen. Als nieuwe cliënt bij Leviaan krijgt u een begeleider die u ondersteuning geeft waar nodig. U ontvangt praktische individuele ondersteuning op gebied van bijvoorbeeld huishouden, sociale aspecten of vrijetijdsbesteding.

Geef een zinvolle betekenis aan elke dag

Bij begeleid en beschermd wonen met een autismediagnose is het ook mogelijk om in aanraking te komen met andere volwassenen met dezelfde problematiek. Leviaan zorgt ervoor dat uw dag voldoende gevuld is. Afhankelijk van uw situatie zijn er verschillende zinvolle activiteiten mogelijk. Zo bestaan er diverse activiteiten waarin een kleine arbeidsprestatie onder begeleiding wordt geleverd. Ook is het mogelijk om u in te schrijven voor verschillende trainingen en cursussen. Denk bijvoorbeeld aan kookcursussen, knutselen, muziek maken en sport.

Begeleid wonen voor jongeren tot 24 jaar

Jongeren tussen de 18 en 24 jaar met autisme of andere psychiatrische problematiek bieden wij een plek in trainingscentrum Paardenweide of trainingscentrum Wormerveer. In deze omgeving kunnen jongeren zich binnen twee jaar optimaal ontwikkelen. Cliënten leren omgaan met autisme of andere stoornissen, worden bijgestaan bij de sociale en persoonlijke ontwikkeling en de zelfredzaamheid wordt vergroot.

Altijd een oplossing op maat

Bij Leviaan weten we dat alle volwassenen met autisme anders zijn en daarom andere noden hebben om begeleid en beschermd te wonen. Is begeleid wonen een uitkomst voor u als volwassene met autisme? Vul het aanmeldingsformulier in. Voor vragen of het verkrijgen van meer informatie belt u naar het gratis nummer 0800 33 88 33 88.

Ook interessant

Begeleidend wonen | Begeleid kamer wonen | Ambulante woonbegeleiding

SitemapDisclaimerColofonSupportVoorleesfunctie gebruikenPrivacy- en cookieverklaring